18 Şubat 2020

Sigatoka Muz Hastalığı Ve Önleyici Tedbirler Hakkında;

6 Mart Cuma günü saat 14:00’da Adana Çiftçiler Birliği’nde Anamur’da ekili muzlarda ortaya çıkan siyah Sigatoka muz hastalığı ve önleyici tedbirler hakkında;
Prof.Dr.Necip Tosun,
Crop Science Teknik Müdürü
Dr.Müge Ergun ve
Crop Science Genel Müdürü Mehmet Çengel’in konuşmacı olarak katılacakları bir bilgilendirme toplantısı düzenlenecektir.
Tüm muz yatırımı yapan çiftçilerimizin katılımını rica ederiz.

12 Şubat 2020

Yarın (13 Şubat Perşembe) saat 15:00’de Adana Çiftçiler Birliği Toplantı

• Yarın (13 Şubat Perşembe) saat 15:00’de Adana Çiftçiler Birliği Toplantı Salonu’nda,
  • tarımda dijital dönüşümü ve tarım teknolojilerini anlatacağımız, toplantımızda sizi de aramızda görmekten mutluluk duyarız.
  •
  • Toplantıda üzerinden geçeceğimiz teknolojileri de bugünden sizlerle paylaşmak istiyoruz,
  • Dijital Toprak Analiz Cihazı: Yakın kızıl ötesi ışık dalgaları aracılığı ile 10 dakika içinde toprak analizi yapar.
  • Dijital Feromon Tuzağı: Feromon tuzağı üzerine yerleştirilen Internet’e bağlı bir kamera ile günde 3 kere feromon tuzağının fotoğrafını çekip, tuzağa yapışmış böcekleri sayar ve ilaçma kararı verilmesine yardımcı olur.
  • Filiz Tarla Sensör İstasyonu: Üzerindeki sıcaklık ve nem sensörleri aracılığı ile bahçe özelinde sulama programı çıkartır, görülmesi muhtemel mantari hastalıklarla ilgili uyarı yapar.
  • Uydudan Bahçe/Tarla Denetimi: Uydu fotoğrafları aracılığı ile tarla veya bahçedeki sağlıksız bitkileri ve ağaçları tespit eder.

11 Şubat 2020

Andes Lemon Tanıtımı 12 Şubat Çarşamba / 13:30 Adana Çiftçiler Birliği