Pamukta 2023 maliyet hesabı ve fiyat beklentisi açıklandı
28.09.2023
Adana Çiftçiler Birliği "2023 Yılı Pamuk Maliyet" hesabını ve fiyat beklentisini açıkladı.

Adana Çiftçiler Birliği, kalem kalem maliyet hesabı yapıp, pmaukta 2023 yılı için fiyat beklentisini açıkladı.

"2023 Yılı Pamuk Maliyet" hesabına göre 1 kilogram pamuk maliyeti 17,85 TL olurken, yüzde 40 çiftçi kârı ile beklenen fiyat ise 25 TL olarak açıklandı.

Adana Çiftçiler Birliğinin maliyet hesabına Ulusal Pamuk Konseyi (UPK) Başkanı Bertan Balçık sosyal medya hesabı üzerinden yorumda bulundu.

Balçık, şahsi görüşünü paylaştığının altını çizerek, "Bu yıl Türkiye verim ortalaması 450 kg'yu geçmez. Bu itibarla bir kilogram kütlü pamuk maliyeti 20 liranın altında olmaz. Bu benim şahsi görüşümdür" dedi.

Adana Çiftçiler Birliği, hazırladıkları tabloda maliyet kalemlerini detaylı şekilde paylaştı.

İRFAN DONAT