26 Şubat 2019

Tarımsal Desteklerde “Muafiyet” İsteği

ADANA / Adana Çiftçiler Birliği Başkanı Mutlu Doğru, tarımsal desteklerin stopaj ve diğer kesintilerden muaf tutulmasını isteyerek, hükümet yetkililerinden destek istedi.

Başkan Mutlu Doğru, yapıtğı açıklamada,  “2019 yılı için hazırlanan Tarımsal Destekleme Kararnamesi’nde, alınacak bir kararla tüm tarımsal desteklemelerin stopaj ve diğer kesintilerden muaf tutulmasını bekliyoruz” dedi.

Bu konuda tarımla ilgili sivil toplum kuruluşlarına da gündem yaratarak destek olma çağrısında bulunan Adana Çiftçiler Birliği Başkanımız Mutlu Doğru, şunları kaydetti

“Tarım ve Orman Bakanımız sayın Ekrem Pakdemirli ile Hazine ve Maliye Bakanımız sayın Berat Albayrak’tan çiftçilerimiz adına ricada bulunuyoruz. Bu kararın alınmasıyla tarımsal desteklemelerden kesilen %4 oranındaki stopaj çiftçimizin cebinde kalacaktır.”

Doğru, milletvekillerinin de konunun takipçisi olmalarını beklediklerini sözlerine ekledi.